AVONDGLOED
Een prachtige combinatie van speculaas en onze bekende Kruìde Baggâh geeft het idee van een gluhwein zonder wijn. De chocolade en kersen geven de cocktail een mooie warme gloed.
​
​​
Recepten
​
De Stir - Lekker klassiek op ijs
Benodigdheden: Tumblerglas, ijsblokjes & cocktail op fles 'Avondgloed'
-
Vul een tumblerglas met ijs
-
Vul je glas met Avondgloed (ca. 50 ml) en even roeren
-
Proost!
​​
De Build- "Twilight Twist"
Benodigdheden: Longdrinkglas, ijsblokjes, limoensap, cola, schijfje limoen & cocktail op fles ‘Avondgloed’
-
Vul een longdrinkglas met ijs
-
Vul je glas tot de helft met Avondgloed
-
Voeg 20 ml vers limoensap toe (30 ml voor de zuurliefhebber).
-
Top af met cola
-
Garneer met een schijfje limoen
-
Proost!
​
De Shake - "Gloedwijn"
Benodigdheden: Martiniglas, ijsblokjes, rode wijn, verse sinaasappelsap, schijfje sinaasappel, strainer (Hawthorne), fijne zeef & cocktail op fles "Avondgloed"
-
Vul de shaker met ijs
-
Voeg 50 ml Avondgloed toe
-
Voeg 30 ml rode wijn toe
-
Voeg 20 ml vers sinaasappelsap toe
-
Schud de ingrediënten goed
-
Giet de drank uit in het martiniglas met een dubbele strainer (Hawthorne en zeef).
-
Garneer met een schijfje sinaasappel
-
Proost!
Extra suggestie: "Gloedwijn" is ook erg lekker om warm te serveren in de winter!